Zondag 5 januari beste dag voor online dating

Om 20:42 uur meeste singles online op Lexa.nl

08 JANUARI 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Statistische berekeningen van Lexa.nl hebben uitgewezen dat aankomende zondag 5 januari om 20:42 uur het beste moment is voor online dating. Op dit tijdstip zijn de meeste singles online en heb je dus theoretisch gezien de meeste kans op het vinden van een potentiële date.

Januari is een goede maand voor online dating. Elk jaar opnieuw ziet de Nederlandse marktleider op het gebied van online dating in de eerste maand van het jaar een flinke piek in interactie tussen members. Na de feestdagen staan singles meer open voor online dating en Lexa.nl verwacht dan ook dat er in de hele maand januari bijna 8 miljoen keer op Lexa.nl wordt ingelogd.

In januari 2013 waren er 30% meer registraties dan gemiddeld per maand in 2012. Verwacht wordt dat het aantal registraties op zondag 5 januari 2014 twee keer hoger is dan normaal.

Feiten & Cijfers
5 januari beste dag om te daten
20:42 uur meeste singles online
2x meer registraties op zondag 5 januari 
30% meer registraties in januari 2013 dan gemiddeld per maand in 2012
7.966.000 logins in januari

Uit onderzoek van LoveGeist™ in september kwam naar voren dat internet door de Nederlandse singles (53 procent) gezien wordt als de beste plek voor het ontmoeten van een potentiële date. 80 procent van deze singles gaf aan dat een online datingsite de favoriete plek is. Online daten heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Dit komt mede dankzij de populariteit van dating apps voor de mobiele telefoon.

Citaten
"We merken dat singles na de feestdagen direct een goeie start willen maken in het nieuwe jaar. Het dubbele aantal registraties op één dag is echt een behoorlijk hoog aantal. Singles maken op deze dag simpelweg meer kans om een potentiële date te vinden." Stefan van den Berg, Managing Director Lexa.nl
Download PDF
Download PDF
Over Lexa.nl

Lexa.nl, opgericht in 2002, is de marktleider binnen de Nederlandse dating branche. De community van singles biedt members de beste en meeste kansen om dates te ontmoeten en is actief in 16 Europese landen. Lexa.nl is in 2013 uitgeroepen tot beste en meest betrouwbare datingsite van het jaar. Lexa.nl is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van IAC/InterActiveCorp, een internationaal beursgenoteerd internetbedrijf (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.

berichten