Singles zin in Koningsdag

83 procent vindt nieuwe datum onzin

22 APRIL 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Nederlandse singles zien de eerste Koningsdag op zaterdag 26 april, als een goed moment om op zoek te gaan naar een potentiële date. Ruim 70 procent van de 1800 respondenten denkt dat ze tijdens deze Koninklijke feestdag een goeie kans hebben om een leuke date te ontmoeten. Singles zijn samen met hun vrienden vooral te vinden in kroegen en bij feesten op straat. Onderzoek van datingsite Lexa.nl toont aan dat een enorme meerderheid, 83 procent, het onzin vindt dat Koningsdag een nieuwe datum heeft gekregen, waardoor veel Nederlanders dit jaar een extra vrije dag moeten missen.

Ondanks het feit dat singles Koningsdag het liefst samen met hun vrienden vieren (52 procent) zien ze het wel als een goed moment om een eventuele nieuwe liefde tegen te komen (72 procent). Het vrolijke en losse karakter van deze dag en de nodige alcoholische versnaperingen maken het volgens de singles makkelijker om op anderen af te stappen. De drempel is lager en singles vinden het al snel leuk om door anderen te worden aangesproken. Geheel gekleed in het oranje is er dit jaar niet bij, 67 procent geeft wel aan een kleine oranje of Koningshuis gerelateerde decoratie te dragen.

Niet voor de buis
Singles mogen dan zin hebben in Koningsdag, het officiële bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan De Rijp en Amstelveen kan ze weinig boeien. Ruim de helft geeft aan het bezoek aan een Nederlandse gemeente een leuke traditie te vinden, maar zegt het niet op televisie te volgen.

Koningin Maxima favoriet
Erg verrassend is het niet dat Koningin Maxima door de Nederlandse singles uitroepen is als meest favoriete lid van het Nederlandse Koningshuis. De van origine Argentijnse schone ontvangt tijdens officiële gelegenheden vele complimenten over haar mooie voorkomen en perfecte stijl. Zo vond ook 84 procent van de mannelijke singles. Prins Maurits werd door de vrouwelijke singles bovenaan het lijstje geplaatst.

Jort Kelder & Lauren Verster beste vervanging
Mochten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima onverwachts verhinderd zijn, dan zien de Nederlandse singles Jort Kelder & Lauren Verster als een goeie vervanging. Hieruit kan geconcludeerd worden dat singles het belangrijk vinden dat het koppel weet hoe het hoort. Andy en Melissa van der Meijden komen helaas niet in aanmerking, zij haalden met 3% de laatste plaats.

Download PDF
Download PDF
Over Lexa.nl

Lexa.nl, opgericht in 2002, is de marktleider binnen de Nederlandse dating branche. De community van singles biedt members de beste en meeste kansen om dates te ontmoeten en is actief in 16 Europese landen. Lexa.nl is in 2013 uitgeroepen tot beste en meest betrouwbare datingsite van het jaar. Lexa.nl is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van IAC/InterActiveCorp, een internationaal beursgenoteerd internetbedrijf (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.

berichten