SMS of WhatsApp cruciaal voor tweede date

Wat je moet weten over contact na het eerste afspraakje

24 SEPTEMBER 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Het versturen van een sms of WhatsApp na een eerste date is cruciaal voor een eventuele vervolgdate, maar dan wel correct en op de juiste toon geschreven. Nederlandse vrouwen dumpen hun date massaal (67,2%) als hen het ontvangen post date bericht niet bevalt. Nederlandse mannen zijn iets milder (41,6%), maar evengoed stellig. Deze resultaten zijn afkomstig uit LoveGeist, een internationaal onderzoek geïnitieerd door Lexa.nl en afgenomen door TNS onder ruim 10.000 Europese singles.

Wie neemt het initiatief?
Op de vraag wie eigenlijk verantwoordelijk is voor het eerste contact na een succesvolle date vindt 43% van de Nederlandse vrouwelijke respondenten het prettig als haar date dat doet, terwijl de Nederlandse mannen in 70% van de gevallen aangeven dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wie het initiatief neemt voor contact na een eerste date.

Hoe lang denkt men na over de tekst en na hoeveel tijd wordt de sms of WhatsApp verstuurd?
De gemiddelde tijd die men neemt om na te denken over de inhoud van het teksbericht en dit op te stellen is ongeveer 41 minuten. Hier is nauwelijks verschil tussen mannen en vrouwen. Slechts 4,2% van de Nederlandse mannen en vrouwen die deelnamen aan het onderzoek versturen direct na de date een bericht. Ruim 25% verstuurt de volgende dag hun bericht.

Moet contact na een eerste date wel via een mobiel tekstbericht?
Opvallend resultaat is tevens het feit dat 22% van de vrouwen aangeven niet via een mobiel tekstbericht met hun date willen communiceren na een eerste date. Slechts 5% van de mannen vindt een mobiel tekstbericht niet gepast.

Citaten
"Wij zien steeds vaker dat snelle en spontane berichten eerder leiden tot een nieuwe date dan hele doordachte berichten. Dit komt vooral door de sterke groei van onze mobiele site en app waardoor members ook sneller een bericht terug verwachten. Interessant is dat met dit onderzoek ook bevestigd wordt dat members belang hechten aan een juist taalgebruik, ook in de profieltekst wat natuurlijk belangrijk is voor de eerste indruk." Stefan van den Berg, algemeen directeur Lexa.nl
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Lexa.nl

Lexa.nl, opgericht in 2002, is de marktleider binnen de Nederlandse dating branche. De community van singles biedt members de beste en meeste kansen om dates te ontmoeten en is actief in 16 Europese landen. Lexa.nl is in 2013 uitgeroepen tot beste en meest betrouwbare datingsite van het jaar. Lexa.nl is gevestigd in Amsterdam en onderdeel van IAC/InterActiveCorp, een internationaal beursgenoteerd internetbedrijf (Nasdaq: IACI). Kijk voor meer informatie op www.lexa.nl.

berichten